eläinlääkärillä Wissi

Wissi edestä, Wissi takaa, Wissi röntgenissä makaa

12.56Anni

Perjantaina oli taas Wissin lääkärivuoro. Varasin sille alkuviikosta ajan, koska sen toisen takajalan imusolmukkeet oli turvoksissa.


Edellisen kerran tämän vaivan takia käytiin kaupungin ellillä ennen juhannusta torstaina. Eli takajalasta kintereestä on nahka lähteny ja Wissi hoitaa haavaa ja saa sen tulehtumaan. Nyt ei näyttänyt kuitenkaan niin pahalta kuin viimeksi ja ainakin tällä hetkellä ollaan ilman antibiootteja.


No, ei tämä asia ollut ainoa miksi me sinne lääkäriin mentiin. Meillä oli oikein lista!

Uusi Cartrophen(kirjotinko oikein?) kuuri uudelleen käyttöön nivelrikkoisen jalan hoitoon. Samalla kuvattiin vasemman jalan polvi ja kinner, mutta niissä ei näkynyt mitään muutoksia joita epäilin, johtuen siitä että Wissillä on usein paino vasemmalla nivelrikon vuoksi. Noh, jaloista ei sen enempää.


Verikokeet vähän kaikesta mahdollisesta. Leishmania vasta-ainetesti varmuuden vuoksi, jos nämä oireet nivoutuukin sillä yhteen. Verikokeiden tulokset tulee parin viikon sisään.

Eli muita juttuja mitä lääkärille selitin, oli Wissin ajoittainen syömättömyys (kun on liian suuret ateriavälit) sekä sen jälkeen tuleva epämääräinen vähän verisen näköinen ripuli sekä ympäri koiraa olevat kuivat kutisemattomat karvattomat läikät jotka on alkanu lisääntymään tässä pikkuhiljaa. Lääkäri pyöritteli päätään sekä vatsavaivoille että karvattomille kohdille. Arveli mahdollisia allergioita yms. mutta lisää tietoa sitten jos verikokeissa jotain epämääräistä näkyy.


Wissi oli tosi reipas koko lääkärireissun ajan kuten aina, ja antoi ottaa verikokeet ilman vastusteluja. Myös röntgeniin Wissi jäi nätisti makaamaan kyljelleen vaikka mun piti kuvan oton ajaksi poistua paikalta :) Ihan mahtava tyttö! Ei siis annettu mitään rauhoittavaa ennen toimenpiteitä. Wissi otti lunkisti. Kun lähdettiin kotia kohti, Wissi sai kamalat hepulit useaan kertaan :D Se odotti että hihna löystyi ja otti spurtin hepulipyörimisen kera. Olin niin hyvällä tuulella että purskahdin vain nauruun ja annoin mummelin riehua vähän aikaa. Tottakai se sai lisäpuhtia mun naurusta!

Tänään aamulla Wissi ei ollutkaan niin hyvässä hepulikunnossa kuin perjantaina. Meillä on oikeasti jo vanha koira. Wissi oli aika äreä Bassolle ja linkutti kolmella jalalla sen perässä ja ärisi sille. Ajattelin että se on just noussu ylös eikä siksi käytä kipeää jalkaa. Käytiin aamupissareissulla eikä Wissi koko aikana laskenut jalkaa alas kuin vain hetkellisesti vähän tuomaan tasapainoa. Jouduin kantamaan mummelia pari metriä kotia kohti että terve jalka sai lepoa. Ei onneksi oltu kaukana ja Wissi jaksoi loikkia portaat ylös yhdellä jalalla. Tutkin jalkaa mutta ei Wissi aristanut taivuttelua eikä yhtäkään varvasta. Kivun täytyy tulla nivelestä jotenkin muuten. Kulta pieni<3





(Kuvituksena Wissi juhannusreissulla 2012 sekä vanhoja Wissikuvia vähän joka vuodelta) 

You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake